Nieuwbouw van een bureauruimte/pianokamer

Mariakerke (PART-9)

VCM architecten: Mariakerke (© Cedric Verhelst)© Cedric Verhelst


Beschrijving project: 

Een volume dat dienst doet als bureauruimte en pianokamer staat als houten annex naast een woning met een gedetailleerde architectuur. De kamer geeft door haar positie, naast de woning en in de tuin, zicht op de omliggende tuinen.

De materialisatie werd enerzijds door de tuinen, anderzijds door haar specifieke functies bepaald.
Enerzijds wil de tuinkamer versmelten met het omliggende groen, anderzijds noodzaakt de bureau- en muziekkamer een uitgesproken zacht en rustgevend interieur. Het volume werd daarom geconcipieerd in houtskelet bouw, met een FSC latwerk als houten huid, groendak als kruin en integraal houten interieur, als een uitgeholde boomstam.


Toepassing FSC® :

  • Horizontale uitlatting gevel: FSC PLATO 18 x 42 mm 37,23 m2
  • Verticale gevelbekleding: FSC PLATO 18 x 60 mm 37,27 m2
  • Kepers leidingsspouw: grenen FSC 24.06 m2
  • Dagkanten ramen: FSC PLATO 18 x 150 mm 11,60 lm
  • Buitenschrijnwerk: accoya FSC 2st
  • Houten dakstructuur: steico ultralam FSC 63 x 240 mm 16,50 m
  • Houten dakstructuur: SLS FSC 38 x 184 15,95 m2
  • Houtskeletwanden structuur: SLS FSC 38 x 184 24,06 m2
  • Houtskeletwanden uitstijving: OSB 3 15 mm 24,06 m2
  • Isolatie buitenwanden: steico flex FSC 180 mm 24,06 m2
  • Vloer: sls FSC 38 x 235 A2 16,07 m2¬

Indiener van het project & architect:
Martens Van Caimere Architecten bvba

Opdrachtgever:
Frederik Vercammen & Iris Storme

Aannemer:
De Noordboom cvba - Ronse

Houtleverancier:
Eurabo- Ronse

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202