Aanleg picknickruimte West End

Groot- Bijgaarden (EXT-10)

West End (© Furbanice)© Furbanice


Beschrijving project:

Voor dit project werd ons gevraagd van om een picknickruimte buiten te voorzien voor het personeel dat in deze kantoorgebouwen werkt.
In plaats van een aantal standaard picknick tafels te plaatsen hebben we het plan iets ruimer opgevat. We zijn gaan zien naar de reeds aanwezige elementen (Noordkustlaan, de aanwezi- ge lege vlakte met kasteelgrind en de begroeiing die in golven is gesnoeid) en hebben er een belevenis rond de kust/zee gecreëerd. We hebben een aantal sterke elementen eruit gekozen en deze vertaald naar een stedelijke omgeving. Zo kan je op ons strand de golven, de golf- breker, de meeuwen, vliegers en relax zetels terugvinden. Het strand wordt in het oog ge- houden door onze redder en voor de picknick hebben we bestaande banken herbruikt en voorzien van bijpassende tafels met FSC padouk. Het strand kan je bereiken via het afzelia wandelpad. Het paradijs om te luieren en relaxen tijdens de pauze op het werk.

Tussen de 3 kantoorgebouwen hebben we de zee ook doorgetrokken. De grijze gebouwen met het glas weerspiegelen de onderwaterwereld. We hebben dan ook gekozen om 2 grote zitbanken van meer dan 6m in de vorm van een vis tussen de gebouwen te laten zwemmen. Verder hebben we nog 4 kleine zitbankjes geplaatst die mee de golving van de nieuwe be- planting volgen. Dit geheel vormt de ideale plaats voor mensen die buiten even een luchtje komen scheppen.

Kortom een plek waar je graag wil gaan werken


Toepassing FSC®:

  • Voor de tafels: Padoek 0,3m³
  • Voor het looppad Afzelia 0,3m³
  • Voor de zitbanken: Padoek 0,1m³

Indiener & ontwerper van het project:
Furbanice (ontwerper-uitvoerder)
Kapellen

Opdrachtgever:
Unik-Id
Boortmeerbeek

Houtleverancier:
Janssens en Janssens
Hoogstraten

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202